skip to Main Content
Twitter Bestaat 10 Jaar

Twitter bestaat 10 jaar

 

Twitter bestaat vandaag 10 jaar, dat was niet gelukt zonder die miljoenen Twitteraars.

Leuk gebaar

Vandaag kreeg ik in mijn mailbox voor ieder Twitteraccount dat ik beheer een bedankje. Voor het feit dat ik 😉 Twitter heb gemaakt tot wat het nu is. Leuk gebaar natuurlijk en graag gedaan! Voor opdrachtgevers twitter ik nog wel veel, maar persoonlijk ben ik steeds vaker in de weer met Facebook en LinkedIn. Op die platforms plaats ik ook minder openbaar en meer in groepen en persoonlijke berichten.

Sneller dan wat dan ook

Maar Twitter blijft voor mij een bijzondere plaats houden. Zoveel mogelijk zeggen, zo goed mogelijk raken in 140 tekens is leuk. Van de eerste tweet waarvoor ik echt een drempel over moest tot het drukke heen en weer getwitter bij calamiteiten, waarvan wij er hier in Alphen aan den Rijn helaas de nodige hebben meegemaakt. En daar is Twitter toch het sterkst, de eerste 10 minuten na een voorval, als je buiten sirenes hoort of een helikopter en je gaat zoeken op #Alphen. Op dat moment werkt Twitter beter dan welke nieuwssite of welk radiostation ook. Na die tijd moeten we Twitter heel anders gaan lezen, niet meer afgaan op de berichten of geruchten die almaar worden geretweet maar alleen de instanties en crisiscentra gaan volgen. En hopen dat die hun crisiscommunicatie op orde hebben.

Humor

Twitter heeft ook een humoristische kant en het geeft je nieuwe inzichten. Volg tijdens het kijken van je favoriete tv-programma maar eens de bijbehorende hashtag. Het Twittervogeltje heeft me veel gebracht, het laatste nieuws, goeie netwerkcontacten, mooie uitdrukkingen en vooral veel plezier.

Nu, 12.000 tweets na dat allereerste berichtje kan ik alleen maar zeggen:

Twitter, jij ook bedankt!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Zoeken