skip to Main Content
6 Tips Voor Simpel Beheer Van Jouw Facebookpagina

6 tips voor simpel beheer van jouw Facebookpagina

Alle notificaties binnen Facebook

Heb je voor jouw bedrijf een Facebookpagina dan kun je het daarmee onbedoeld druk hebben. Likes, reacties van fans, zoeken naar foto’s, berichten bedenken … en dat allemaal naast jouw ‘eigen werk’.

Hieronder geef ik je 6 tips om het dit jaar efficiënter aan te pakken.

 1. Hou alle reacties daar waar ze horen
  Het klinkt handig, alle Facebookmeldingen per e-mail maar het aantal loopt al snel heel hoog op. Hou daarom alle reacties binnen de Facebookomgeving, ook daar blijft alles bewaard.
 2. Nodig nieuwe Facebookvrienden direct uit voor jouw bedrijfspagina
  ‘Laaghangend fruit’ noemen we dat … Privévrienden weten al van jouw onderneming en willen graag op de hoogte blijven van alles rond jouw bedrijf. Nodig ze dus gelijk uit, bovendien zijn vrienden vaak goede ambassadeurs.
 3. Plan meerdere berichten in
  Deze klus kun je doen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Zo voorkom je gestress en fouten. Heel actuele berichten en spontane ideeën kun je tussendoor plaatsen.
 4. Maak een contentkalender
  Dit kan een simpel Excelsheet zijn met onder elkaar de data van de maand. Daarachter het onderwerp van de post die je voor die dag ingepland hebt. Zo hou je overzicht en kun je precies zien welk onderwerp pas behandeld is of juist weer aandacht nodig heeft.
 5. Zorg voor een voorraad eigen foto’s
  Een foto bij een bericht scoort beter, eigen foto’s hebben natuurlijk de voorkeur. Loop door je bedrijf, kijk eens op jouw werkplek, loop door de stad en maak foto’s van alles waar een verhaal in zit. Bijkomend voordeel: als je jouw ‘beeldbank’ later weer doorneemt kom je weer op nieuwe ideeën. Uiteraard kun je ook een fotograaf hiervoor inhuren. Een professional kijkt met een ander oog en deze foto’s kunnen (ook qua kwaliteit) weer heel goed tot hun recht komen op jouw website.
 6. Gebruik de ‘concept’-functie
  Heb je een idee voor een leuke post maar nog niet alle informatie compleet, maak er dan binnen Facebook een concept van. Zo heb je geen dubbel werk en is het idee later simpel weer op te pakken.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer tips en trucs. Neem bovenstaande adviezen in ieder geval mee in je dagelijkse routine, zo bewaar je overzicht, rust en focus.

Voor een advies over jouw eigen Facebookpagina kun je me altijd bellen op 06-21485337.
Mijn Facebookpagina vind je hier, like jij met jouw pagina dan like ik terug.

Heb jij nog een efficiënte of tijdbesparende tip die je wilt delen? Plaats die dan in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Zoeken